Blog Super Organic combineer duurzaamheid en Wellbeing

Duurzaamheid is ‘in’. En dat is maar goed ook. We zijn met z’n allen verantwoordelijk voor deze aardbol en we zullen er alles aan moeten doen om er nog zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Dat duurzaamheid ‘in’ is, zien we ook terug in de populariteit en de ontwikkeling van verschillende materialen. Daarnaast zien we ook steeds meer het belang in van je prettig voelen in een interieur. Het gevoel van wellbeing. Een van de collecties die hierbij perfect aansluit, is Super Organic van Oberflex. Het thema duurzaamheid en wellbeing wordt in deze collectie op prettige wijze gecombineerd. Welkom in de wereld van rozenbottelblaadjes, alpine hooi en lavendel!

Het belang van rust en wellbeing

Voor de jongere generatie zijn duurzame producten een vanzelfsprekendheid. Ze horen en weten al hun hele leven niet anders. Deze groep worstelt met een ander probleem. Een groot deel van Generatie Z heeft constant een gevoel van stress. Ze horen alles, ze zien alles, ze krijgen alles mee. Daarmee wordt de focus op rust en wellbeing van groot belang. Overal om ons heen. Denk aan de kantooromgeving, maar ook de winkelomgeving, in publieke ruimtes en natuurlijk thuis. En daarmee komt er steeds meer aandacht voor pure en natuurlijke materialen die de beleving van rust en wellbeing vergroten.

100% natuurlijke decoren met een 4D-beleving

Super Organic speelt perfect in op deze ontwikkeling want het is een product gemaakt van de natuur. Elk product uit deze collectie heeft zo een eigen samenstelling van bloemetjes, blaadjes of hooi, dat op linnen is geplakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rozenbottelblaadjes. Of alpine hooi. Of lavendel. Deze decoren zijn dus 4D: je ziet de natuur, je voelt de structuur van het product en je ruikt bij een aantal varianten het gebruikte product. Het décor met lavendel ruikt dus daadwerkelijk naar lavendel. Ieder decor bestaat dus uit 100% natuurlijke en herkenbare grondstoffen (biobased) die ook nog eens biologisch afbreekbaar (biodegradable) zijn. Dit geeft een pure, natuurlijke beleving bij de toepassing ervan. Een beleving die het gevoel van rust vergroot.

Bovendien is het een materiaal dat levenslang meegaat onder normale omstandigheden. Is er een risico op bijvoorbeeld vocht of andere vorm van vervuiling dan is het product te beschermen door er bijvoorbeeld een matte laklaag overheen te doen. Erg handig ook bij het gebruik van de alpine hooi-variant wanneer mensen last hebben van hooikoorts. Door het gebruik van de laklaag, verdwijnt de geur en daarmee ook de eventuele reactie die dit op kan wekken. En de natuurlijke beleving blijft gehandhaafd.

Hoe je Super Organic gebruikt? Bijvoorbeeld als wandbekleding of als meubelmaatwerk. Zoals bij kastfrontjes of aan de voorzijde van een balie. Het is maar net waar je een extra beleving wilt creëren. Super Organic is een heel uitgesproken product. Je zet heel duidelijk die duurzame toon en haalt de natuur naar voren. Thuis of op kantoor. Wij leveren Super Organic ook op Ecoplex, dit is een bio-based multiplex. Zo is het product direct te verwerken tot meubel of wand. Voor de echte natuurliefhebbers of voor een stukje wellbeing in huis of op kantoor.

Meer weten over Super Organic? Jud Verlaan helpt je graag verder en voorziet je van advies zodat jij een afgewogen keuze kunt maken voor jouw interieur.

Neem contact op met Jud Verlaan via jverlaan@iboma.com of telefonisch op 06-51918631.